BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Selasa, 7 Februari 2012

..kerana mencari ilmu diluar desa..

mengimbau kenangan lalu..mungkin sudah 4 tahun kebelakangan aku tidak ikut perarakan mulia sempena kelahhiran kita Nabi Muhammad S.A.W. Bukan kerana berasa malas, namun keberadaan ku ketika diluar daerah atas sebab melanjutkan pembelajaran menyukarkan ku untuk turut serta menyertai perarakan di daerah ini. Terbaru aku mendapat peluang dan ianya tidak disia-siakan sama sekali. 12 Rabiual awal tahun ini aku turut serta sekali lagi dengan perasaan amat gembira walau terik memanah seluruh sudut badan..namun ku gagahi jua. Perjalanan agak jauh..tiga kali lipat ganda lebih dari perjalan biasa. Namun aku tetap gembira dan bersyukur kerana mengikuti perarakan ini :)


bersama generasi baru

Ahad, 4 Disember 2011

..epilog persimpangan hati..

Tiap-tiap perjalanan mesti ada simpangnya
simpang inilah yg sering mengelirukan kita..
bilamana kau temui persimpangan itu nanti tnyalah perasaan sendiri yg mana satu harus kau lalui..
Sekiranya kau terpesong ksimpang lain..
disini kan terbukti ucapan cintamu..
Pun kiranya kau tersisih dariku ingatlah..
Bahawa masih ada seorang insan yg terlalu...
Menyayangimu..

Itulah AKU...

Selasa, 11 Oktober 2011


tapi ku harus melangkah, demi mencapai pantai harapan dan meninggalkan pantai kesedihan..


p/s : selamat ulangtahun ke-20 NH

Sabtu, 3 September 2011

..selamat raya..

Raya 2011 tak semeriah raya sedekad kebelakangan..semakin suram..atas beberapa faktor..peredaran waktu jua antara lainnya..harus ku tabahkan hati hadapi next aidilfitri



Bittersweet - Next Aidilfitri

video


Manusia menjalin hubungan dan cita
Ditentu oleh Maha Esa Yang Maha Kuasa
Yang mencipta detik indah antara kita
Hati sedih hilang gembira jika tiada di pagi raya

Bilal melaungkan takbir
Langsung janji aku mungkir
Diriku tak hadir

Pabila syawal menjelang
Hari yang dahulu tenang
Kini semakin menghilang

Harus ku tabahkan hati
Hadapi next Aidilfitri


Selasa, 31 Mei 2011

..kenokiaanku..


Antara telefon bimbit yang pernah bertuankan aku adalah:



1.

nokia 1100(2004)..hp pertama



2.

nokia 3650 (2005). Ada kaler..dh kira canggih zaman tu. Dpt ambil gambar..main video..mp3



3. Nokia 6260 (2006). Aku beli takat $30 jer dari kawan. Tapi ada faulty..berbaloi lah ngan harga.



4. Nokia 6280 (2006). Kamera canggih sikit. Sound pun bagus. Cuma ia bersistemkan java.



5.
Nokia 6680 (2007). Hp ne smart. Aku suka.



6. Nokia N70 (2007). Antara hp fav. aku. Memang hp ne cambest zaman tu.



7.
Nokia N73 (2008). Overall hp ne aku suka, cuma part analog tu problem sikit. Siapa2 yang pernah guna hp ne kompom penah alami perkara yang sama.



8. Nokia N80 (2008). Hp ne tak lama sangat aku guna. Leceh..tebal.



9. Nokia 5300 xm (2009). Aku suka hp ne..sayangnya ia bersistemkan java.



10. Nokia 5700 xm (2009). Hp ne aku suka..cuma kamera kureng sikit.



11. Nokia 6620c (2009). Ini hp no.1 aku. Aku suka saiz serta kecanggihannya.



12. Nokia N97 mini (2011). Hp aku skrg :)



Suka tukar hp bukan bermakna aku suka tukar pasangan haha :p

Selasa, 17 Mei 2011

..kosong adalah sunyi..

hostel ini kosong sebab itu aku sunyi..
aku terasa sunyi bukan hanya sebab hostel kosong..sekian :)



Selasa, 3 Mei 2011

..setiap kejadian ada moral berlainan..

A little bird was flying south for the Winter. It was
so cold the bird froze and fell to the ground into a
large field.
While he was lying there, a cow came by and
dropped some dung on him.
As the frozen bird lay there in the pile of cow
dung, he began to realize how warm he was.
The dung was actually thawing him out!
He lay there all warm and happy, and soon began
to sing for joy.
A passing cat heard the bird singing and came to
investigate. Following the sound, the cat
discovered the bird under the pile of cow dung,
and promptly dug him out and ate him.
Morals of the story:
(1) Not everyone who shits on you is your enemy.
(2) Not everyone who gets you out of shit is your
friend.
(3) And when you're in deep shit, it's best to
keep your mouth shut!